Selecteer een pagina

Tegenwoordig is de klok niet alleen een handigheid om de tijd aan te duiden, maar is de klok een belangrijk decoratief element in huis geworden. Een verscheidenheid aan opties; zoals de koekoeksklok, een pendule, een normale wandklok of een vintage klok behoren tot de haast ontelbare keuzes. Voor elke kamer met een andere ‘look en feel’, die goed past bij de lifestyle van het huis, is er een mogelijkheid voor een andere klok. Als koper dien je de tijd te nemen voor de juiste keus. Wellicht denk je, dat een koekoeksklok sneller past bij een landelijke stijl, maar wanneer de koekoeksklok bijvoorbeeld geen ietwat, saai bruin uiterlijk heeft maar een knalkleur zoals fel roze kan dit juist in de categorie design passen. Doordat klokken verschillen in kleur en stijl is er voor elk wat wils.

 

Daarnaast is het verstandig om te bedenken wat voor soort klok het beste bij de ruimte of de gebruiker past. Is het handig om een mechanische klok te hebben of juist een kwarts klok? Tegenwoordig zijn veel klokken ook digitaal en hebben deze functies die ervoor zorgen dat ze nog beter bij de levensstijl van de gebruiker passen. Deze digitale klokken hebben bijvoorbeeld een bluetooth speaker en kunnen dan gekoppeld worden aan  de gebruiker zijn telefoon. Men kan dan wakker worden met een favoriet muzieknummer en hoeft niet langer een standaard wekker geluid te horen of de radio.

 

De specifieke plek in huis waar de klok dient te komen is iets wat velen vergeten. Als de klok moet worden opgehangen aan de muur dan zullen er ook gaten in de muur geboord dienen te worden. Wellicht is er niet genoeg ruimte op de muur? Als dat iets is wat de gebruiker niet wil of als het niet past dan vallen logischerwijs alle wandklokken al af. Wellicht is dan een pendule of een tafelklok een betere optie. Deze twee opties zijn zeer functioneel en passen dan een stuk beter bij de wensen van de gebruiker.

 

Design klokken hebben vaak een uitgesproken en unieke uitstraling, die een mooie toevoeging zijn op een interieur. Design klokken worden gemaakt door bekende designers die een extra twist geven aan het standaard design en de klok een opvallend item in het interieur laten zijn. Deze designer klokken variëren en passen bij verschillende interieur stijlen. Wanneer men bijvoorbeeld een klassieke interieur stijl heeft dan is een Italiaans design klok een fantastische optie of een chique zwart/wit klok met een strak design past dan weer goed bij een minimalistische stijl.

 

Voor nog meer inspiratie, neem je hier een kijkje!