Selecteer een pagina

Er zijn veel verschillende situaties die van toepassing kunnen zijn wanneer iemand zijn of haar huis wil verkopen. Zo zou het kunnen zijn dat het huis niet meer voldoet voor de gezinsgrootte of wensen, waardoor er gezocht moet worden naar een groter huis. Het zou bijvoorbeeld ook zo kunnen zijn dat iemand overstapt van een koopwoning naar een huurwoning, of bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis gaat wonen. Verder zou het nog kunnen zijn dat twee huiseigenaren gaan samenwonen, waardoor een van de twee huizen overbodig wordt. Bij Mercari is het mogelijk om snel je huis te verkopen, doordat zij het huis opkopen. Het is dan niet meer uw eigendom of verantwoordelijkheid, waardoor de onzekerheid van het verkopen van een huis niet meer meespeelt.

Onzekerheid

Het kopen en verkopen van een huis brengt veel onzekerheden met zich mee. De eerste en belangrijkste vraag is vaak of er niet te veel betaald wordt voor een nieuw huis en of er niet te weinig gekregen wordt voor het voormalige huis. Naast de prijs van het huis is het ook onzeker of het huis uiteindelijk wel het huis van je dromen wordt. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat bepaalde aspecten van het huis, zoals de locatie, de grootte of de gehorigheid, tegenvallen, waardoor de koper misschien spijt krijgt van de aankoop. Dit kan problematisch zijn doordat de aanschaf van een huis veel kosten met zich meebrengt die niet terugverdiend worden, zoals de notariskosten.

Woningmarkt

De woningmarkt wordt tegenwoordig vaak als erg krap beschreven. Dit betekent dat er veel vraag is naar huizen en maar weinig aanbod. Het effect dat dit heeft op de prijzen is dat deze enorm stijgen. Er wordt vaak in eerste instantie al meer gevraagd voor een huis en vervolgens wordt die vraagprijs ook overboden. Daarom kan het voor sommige kopers lastig zijn om in deze tijden een huis te bemachtigen.