Selecteer een pagina

Het slaapcomfort dat je kan ervaren is bijzonder belangrijk. Wanneer we slecht slapen heeft dit namelijk een directe invloed op bijvoorbeeld de manier waarop we onze dagelijkse activiteiten kunnen uitoefenen. Toch is het bij het uitkiezen van een matras voor veel mensen ook belangrijk om rekening te houden met andere factoren. Wat bijvoorbeeld te denken van de plaats welke deze in beslag neemt? Een matras staat er dan ook om bekend vaak over behoorlijke afmetingen te beschikken waardoor je deze niet zomaar even weg legt. Het kan gelukkig ook anders. Door gebruik te maken van een zogenaamde futon matras beschik je immers over een matras welke je in een handomdraai kan opbergen.

             Het eenvoudig opbergen van een futon matras

Een futon matras is een matras welke over een vrij dunne en bovendien ook lichte textuur beschikt. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat ze nog steeds een uitstekend slaapcomfort weet te realiseren. Dat is ook nodig, want in Japan kiezen de mensen er voor om deze matras gewoon op de grond neer te leggen. In Europa is dat veel minder het geval. Ondanks het feit dat de futon matras hier sterk aan populariteit heeft gewonnen is het zo dat er toch gebruik wordt gemaakt van een speciaal (laag bij de grond hangend) frame. Op deze manier is er in Westerse landen dus wel degelijke sprake van een compleet futon bed. Dit gezegd zijnde blijft de lichte textuur van de futon matras er wel voor zorgen dat ze doorgaans op een zeer eenvoudige manier kan worden opgeborgen.

             Een prima slaapcomfort gegarandeerd

Futon matrassen staan er om bekend ondanks hun lichte textuur toch een meer dan prima slaapcomfort te realiseren. Dit is geen overbodige luxe, want in Japan liggen deze matrassen veelal gewoon op de grond. Wanneer de wekker gaat rol men dan vervolgens de matras op om deze vervolgens even op te bergen in een kast. Futon matrassen beschikken in de praktijk over drie verschillende delen, namelijk:

  • De stevige kern van de matras;
  • Verschillende lagen katoen;
  • Een afdekkingslaag bestaande uit fijne, zachte katoenen tijk;

In tegenstelling tot de meeste andere matrassen op de markt is het zo dat de futon matrassen niet machinaal, maar wel met de hand worden geproduceerd. Deze productie gebeurt bovendien volgens een eeuwenoude traditie. Op deze manier kan je er in ieder geval altijd zeker van zijn dat futon matrassen je precies die kwaliteit en dat comfort kunnen bieden waar jij nood aan hebt.

             Toch enkele verschillen bij Westerse exemplaren

Ondanks het feit dat een futon bed vandaag de dag in Europa dus eveneens erg populair is geworden is het wel zo dat de futon matrassen die op de Nederlandse markt worden aangeboden net wat verschillen ten opzichte van de originele, Japanse exemplaren. Zo beschikken ze toch over een ietwat dikkere textuur en zijn ze verkrijgbaar in grotere maten. Dat is ook nodig, want Nederlanders staan er om bekend gemiddeld toch een flink stuk groter te zijn dan de kleine Japanners. Dit gezegd zijnde blijft de basiseigenschap van de futon matras uiteraard behouden. Zo wordt er door middel van tegendruk gezorgd voor een werkelijk optimale ondersteuning van het lichaam. Op zoek naar aanvullende informatie over futon en futon matrassen? Dan kun je dag én nacht terecht bij TexelseSlaapfabriek.nl.