Selecteer een pagina

Dat de 3D printer allang niet meer uitsluitend voor de grote industrie├źn is, dat is wel duidelijk. Daar heeft de komst van printers zoals de Ultimaker S5 wel voor gezorgd. Het is echter daarom juist aantrekkelijk om eens te kijken voor welke doelgroepen dit type printer juist wel een aantrekkelijke optie is. Aan de hand daarvan kan je dan zelf bepalen of het ook in jouw branche van meerwaarde kan zijn om met deze printer te gaan werken. Denk bijvoorbeeld aan de volgende vormen van gebruik die in ieder geval vaan belang kunnen zijn.

Gebruik voor goed ontwerp
In de eerste plaats is de Ultimaker S5 natuurlijk heel geschikt om te gebruiken voor het ontwerp. Dit kan ontwerp op grote schaal zijn, maar ook op veel kleinere schaal. Daarom werken bijvoorbeeld ingenieurs er graag mee, maar doen ontwerpers dit net zo graag. Zoals ook architecten goede redenen zien om met deze printer aan de slag te willen gaan. Dit geeft ook al direct aan hoe divers de mogelijkheden zijn. Daardoor krijg je al een goed beeld van wat er mogelijk is. Er is echter nog veel meer om in ogenschouw te nemen bij deze printer.

Gebruik in de medische wereld
Wat misschien meer verbazing wekt, is de mate waarin de Ultimaker S5 ook aantrekkelijk gevonden wordt om mee te werken in bijvoorbeeld de medische wereld. Er zijn dan ook heel veel mogelijkheden bij gekomen nu de printers gebruikt worden. Denk alleen al aan het maken van speciale hulpmiddelen om bijvoorbeeld operaties beter mee te laten verlopen. Zoals het ook aantrekkelijk is om er bijvoorbeeld protheses van goede kwaliteit mee te ontwikkelen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden die de medische wereld grote kansen bieden. Dat is ook de reden waarom de printer zo vaak gebruikt wordt.

Nog beter 3D printen
De 3D printer was al onderdeel van de werkmiddelen in veel van deze branches. Het is echter zo dat de opkomst van de Ultimaker S5 dit alleen maar verder heeft versterkt. Dat is onder andere te danken aan een toename van het aantal functionaliteiten. Zoals het ook meeweegt dat de bestaande functionaliteiten alleen maar beter zijn geworden. Al deze zaken dragen eraan bij dat de 3D printer in allerlei delen van de samenleving een belangrijke plek is gaan in is gaan nemen. Alle reden om er zelf ook over te denken om ermee aan de slag te gaan.