Selecteer een pagina

De titel van dit artikel klinkt een beetje als een retorische vraag, maar we gaan welk degelijk antwoord geven op deze vraag. U kunt zich waarschijnlijk wel een paar nadelen voorstellen van het verkopen en terughuren van uw huis, zoals het moeten betalen van huur, maar er zijn wel degelijk voordelen, die we in dit artikel uitleggen.

Vrijheid

Een huis huren geeft vrijheid: vrijheid om te verhuizen wanneer u wilt en vrijheid om onderhoud te laten doen door de eigenaar. Als huiseigenaar zult vaak moeten wachten met verhuizen, totdat uw woning verkocht is. In het geval van huren bent u afhankelijk van uw opzegtermijn, maar die is in ieder geval al bekend. Daarnaast kunt u niet uw huis uit worden gezet en hoeft u niet te verhuizen, wat ook weer stress en kosten scheelt. Levius is gespecialiseerd in het proces dat komt kijken bij verkopen en terughuren en verzorgt het onderhoud na de overdracht. U kunt er dan op vertrouwen dat dit vakkundig gebeurt. Het is ook mogelijk dat u meer financiĆ«le vrijheid ervaart door het wegvallen van uw hypotheek. 

Verwachte waardedaling

Als u verwacht dat uw woning in waarde zal dalen is het wellicht een goed idee om uw huis te verkopen, voordat deze daling inzet. Echter, partijen zoals Levius zijn dan ook mogelijk minder happig op de koop.

VermogenHet vermogen uit uw woning wordt bij de verkoop omgezet in geld, waarvan de restschuld van de hypotheek wordt afbetaald. De overwaarde kunt u tevens schenken aan kinderen of kleinkinderen. U kunt hierbij profiteren van verschillende fiscale voordelen en u kunt zelfs belastingvrij schenken als de begunstigde tussen de 18 en 40 jaar is. Bovendien kunt u bijvoorbeeld een mooie reis maken van het liquide vermogen. Lees hier meer over schenking en het verkopen en terughuren van uw woning.