Selecteer een pagina

Merk jij het ook direct als je een nacht niet goed hebt geslapen? Je voelt je de hele lag moe en leeg en je hoopt ontzettend dat het die avond wel zal gaan lukken. Goed slapen is dan ook essentieel voor je gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Vaak kies je voor je interieur de mooiste dingen voor je huis, maar kijk ook eens naar het interieur van je bed, zoals bijvoorbeeld je matras.

Een goed matras kiezen laat je thuis voelen in je eigen bed 

Een goede nachtrust valt of staat met de kwaliteit van je matras. Heb je ook vaak last van een pijnlijke rug? Neem dan je matras eens onder de loep: is deze nog wel van voldoende kwaliteit en beschikt deze wel over de juiste ondersteuning voor je lichaam? Elk lichaam is anders en de één gedijt beter bij een matras dat wat zachter is en de ander slaapt beter op een harder onderbed. 

Een goede kwaliteit matras bevat de volgende onderdelen: het ondersteunt je lichaam, voornamelijk je rug, schouders en bekken, het isoleert en ventileert. En dan is er nog verschil in de soort matras: kies je voor pocketvering, traagschuim, koudschuim of polyether? Zie jij de bomen door het bos ook niet meer door de vele soorten matrassen die er op de markt zijn, laat je dan goed adviseren voor je een keuze maakt. Naast de soort ondersteuning zijn er natuurlijk ook nog verschillende maten matrassen. Neem nou een matras 160 x 200, doorgaans de meest voorkomende maat matras van een tweepersoonsbed. Heb je liever wat meer ruimte, dan is die keus er uiteraard ook. 

Jouw ultieme nachtrust

En lig je dan uiteindelijk op een heerlijk comfortabel matras? Denk dan ook aan een goede kwaliteit kussen en dekbed. Ook in dit geval is het belangrijk goed na te denken wat bij je past. Heb je het gauw warm, kies dan voor een katoenen exemplaar. Ben je een echte koukleum, ga dan voor een wollen of een speciale voor de winter. Er zijn echter nog veel meer verschillende soort dekbedden. Van een vierseizoenen dekbed tot één voor de zomer. Gekozen? Dan staat jou niets meer in de weg om je ogen dicht te doen en te genieten van die welverdiende en zo belangrijke nachtrust. Of middagdutje, of uitslaap ochtend. Jij kiest!

Geschreven door GMU | Google AdWords expert bij GMU.online