Selecteer een pagina

Het tuinseizoen staat voor de deur en balkons en terrassen nodigen u uit om weer te ontspannen. Met deze tips is je buitenruimte binnen no-time lenteklaar. Tips voor het schoonmaken van meubels op het terras of balkon

Tuinmeubelen van polyrotan, aluminium, polywood en buitentextiel zijn eenvoudig schoon te maken met vloeibare zeep, een zachte borstel of een spons en lauwwarm water: zeep, afspoelen en klaar. Hoe reinig en behandel ik teakhouten meubelen?

De beste manier om teak meubelen te reinigen is na een regenbui of met een tuinslang. Het is belangrijk dat de meubelen helemaal nat zijn. Vul een emmer met lauw water en los er een kopje zout in op. Schrob vervolgens met een borstel en de zoutoplossing langs de nerf van het hout en spoel het teak tenslotte nogmaals af met schoon water. Na droging glanst het teak weer in nieuwe pracht.

Tuinmeubelen van roestvrij staal zijn onderhoudsvriendelijk, maar moeten toch regelmatig verwerkt worden om roest te voorkomen en het oppervlak glad te houden.

Hiervoor kunt u het beste speciale RVS-reinigers gebruiken. Reiniging van granieten tuinmeubelen Tuinmeubelen van graniet kunnen gemakkelijk worden afgeveegd en onderhouden met een doek. Als er olie of rode wijn op de granieten tafel is gemorst, dep de vlek dan onmiddellijk af met een schone doek om te voorkomen dat de vloeistof wordt opgenomen. Is de vlek daarna nog zichtbaar?

Vervolgens wordt een zachte borstel, veel water en vloeibare zeep gebruikt. Gebruik hiervoor geen harde schuursponsjes. Deze kunnen krassen achterlaten op het graniet. Hoe kan ik de tuinmeubelen in het koude seizoen het beste opbergen?

Tip van een expert

Tip van een expert voor het opbergen van tuinmeubelen in het koude seizoen: Tuinmeubelen moeten in de herfst idealiter in huis of garage worden gestald. Indien dit ruimtelijk niet mogelijk is, kunnen de meubelen ook buiten blijven hangen, maar mogen in geen geval worden afgedekt. Onder een hoes kunnen vocht- en schimmelvlekken ontstaan.