Selecteer een pagina

EPDM is een flexibele kunststofdakbedekking die uit een groot membraan bestaat. U kunt EPDM op ieder gewenste maat bestellen en hierdoor is uw dak direct waterdicht. Het plaatsen van EPDM is eenvoudig waardoor er snel meters gemaakt kunnen worden. Een EPDM dak is onderhoudsvriendelijk en zéér duurzaam. EPDM kan volledig gelijmd worden aan de ondergrond, bijvoorbeeld op beton, hout, bitumineuze dakbedekking. Een EPDM dak is prima geschikt voor een ondergrond van verschillende groendaksystemen. Een EPDM dak is hiermee goed voor het milieu! Alhoewel EPDM dakbedekking al ruim een halve eeuw bestaat, wint het pas de laatste decennia bij het grote publiek aan populariteit. Niet alleen blijkt het diverse functionele voordelen te bieden ten opzichte van traditionele varianten van bitumen dakbedekking maar ook is de prijs kwaliteit verhouding een stuk aantrekkelijker.

Voordelen van EPDM!

De grote elasticiteit en de hoge bestendigheid tegen UV straling en zure regen maken dit materiaal zeer geschikt voor toepassing als afdichting maar ook als wateropvang. EPDM kunt u ook gebruiken in plaats van de traditionele dakgoot. Het is de oplossing voor het sneller bekleding van uw dakgoten om er hoogwaardige waterafvoeren van te maken. Na het plaatsen van uw EPDM dak levert het nauwelijks werk op. Het synthetische rubber is geen goede voedingsbodem voor ossen en algen, wat resulteert in een hoge onderhoudsvriendelijkheid. Uiteraard kan het zijn dat er af en toe wat bladeren verwijderd moet worden maar dat is het enige onderhoud waar u op hoeft te rekenen. Tevens heeft het ook een lange levensduur. Daar waar traditioneel dakbedekking na enkele decennia aan vervanging toe is gaat EPDM wel tot 50 jaar mee. EPDM folie scoort uitstekend op het gebied van waterdichtheid en is qua elasticiteit prima bestand tegen de meest extreme temperatuurverschillen. Krimpen en uitzetten levert dan ook geen scheuren of breuken op.

Bescherm uw EPDM door daktrimmen te plaatsen!

Om uw EPDM extra lang mee te laten gaan wordt er ook gebruik gemaakt van daktrimmen. Daktrimmen worden toegepast om dakranden af te werken om zo voor een goede afwatering te zorgen voor platte daken en afwateringsgoten. Ook kan de dakrand de EPDM dakbedekking goed aandrukken. Een daktrim wordt bedoeld om uw dak te ondersteunen en beschermen tegen weersomstandigheden. Door het gebruik van een daktrim wordt uw EPDM dakbedekking goed beschermt op kwetsbare plekken. Bij het toepassen van daktrimmen bij een EPDM dakbedekking komt het op de dakbedekking te liggen.

Op zoek naar een specialist in EPDM?

In Nederland is EPDM dakbedekking niet meer weg te denken uit onze straatbeeld. Het zorgt er immers voor dat het hemelwater niet doordringt naar uw plafond. Aangezien er in Nederland toch behoorlijk wat regen kan vallen loopt u het risico om hoge financiële gevolgen op te lopen zonder een EPDM dakbedekking. Ons advies is om op zoek te gaan naar een EPDM specialist. Hij of zij kan u EPDM advies geven zodat uw dak decennia mee gaat.