Selecteer een pagina

Lekkages behoren voor veel woningbezitters tot hun grootste ergernissen. Gek is dat niet, want een lekkage kan grote gevolgen hebben! Denk bijvoorbeeld aan lichtgele of bruine vlekken, die op de wanden van de slaapkamer ontstaan. Ze zijn het gevolg van vocht dat in de wand getrokken is. Ook kan de vloer krom gaan staan, als de lekkage niet tijdig aangepakt wordt. Evenals dat er na verloop van tijd schimmelvorming voor kan komen op de vochtplekken. Zelf een lekkage verhelpen blijkt vaak lastig te zijn. In het bijzonder, omdat in de slaapkamer niet direct duidelijk is wat de oorzaak vormt.

Bron van de lekkage in de slaapkamer opsporen

Een lekkage in de slaapkamer kan het gevolg zijn van lekkende leidingen achter een wand in de slaapkamer. Ook kan de lekkage veroorzaakt worden door een lekkend dak. Dit geldt bijvoorbeeld voor de slaapkamer op de zolder. In beide gevallen zal een loodgieter de exacte locatie van de bron van een lekkage opsporen en deze direct verhelpen. Bij een lekkage achter de wand in de slaapkamer kan het noodzakelijk zijn om de wand open te breken. Vervelend, want het kost veel tijd om zo’n wand weer te dichten. Slapen in een kamer met een lek is echter onverstandig!

Zelf een lekkage bij de radiator oplossen

Mocht de lekkage in de slaapkamer bij de radiator ontstaan zijn, dan zou je deze zelf op kunnen lossen. Dit doe je bijvoorbeeld door de leidingen richting de radiator af te sluiten, of door het water uit de lekkende leiding op te vangen in een teil of emmer. Een derde optie is het met een vochtige doek afdichten van het lek. Nadat je voorkomen hebt dat er nog meer vocht uit de radiator of de hierop aangesloten leidingen lekt, kun je een loodgieter inschakelen voor hulp.