Selecteer een pagina

Lamellen of lamelgordijnen beschikken over een zeer functioneel karakter. Ze maken het namelijk mogelijk om de lichtinval in je woning de hele dag door op een eenvoudige manier te regelen. Dat is natuurlijk niet alles. Daarnaast zijn lamellen ook verrassend stijlvol. Op het ogenblik dat ze in een woning worden geïntegreerd kan dit dan ook zomaar zorgen voor een niet onbelangrijke visuele meerwaarde. Ben jij nog op zoek naar een manier om de lichtinval in je huis op een zo optimaal mogelijke wijze te doseren? In dat geval is het absoluut de moeite waard om even kennis te maken met de voordelen van lamellen.

             Wat zijn lamellen precies?

Er wordt in de praktijk vaak verwezen naar lamellen als zijnde ‘verticale jaloezieën’. Het betreft hier dan ook inderdaad verticale panelen welke met elkaar een lamelgordijn vormen. Lamellen lenen zich in de praktijk in het bijzonder voor het bedekken van aanzienlijke raam oppervlakken. Bovendien is het zo dat lamellen in vergelijking met andere vormen van zonwering zeer eenvoudig met de hand te bedienen zijn. Maak jij liever gebruik van een elektrische bediening? Dan spreekt het voor zich dat ook dit tot de mogelijkheden behoort.

             Ongelofelijk functioneel

Lamellen staan er om bekend over een zeer functioneel karakter te beschikken. Deze reputatie is absoluut niet uit de lucht komen vallen, in tegendeel. Dit is immers het gevolg van het feit dat de panelen op een zeer eenvoudige manier kunnen worden versteld. Draai je de lamellen dicht? Dan zorgt dit er voor dat je kan genieten van zowel verduistering en zonwering. Een niet onbelangrijk voordeel is terug te vinden in het feit dat je de lamellen niet volledig hoeft te sluiten om het zonlicht een halt toe te roepen. Op deze manier kan je dan ook alsnog op een eenvoudige manier genieten van een aangenaam verlichte ruimte.

Bovenstaande voordelen zijn nog absoluut niet alles. Daarnaast is het namelijk ook zo dat lamellen zeer interessant kunnen zijn voor wat het creëren van meer privacy in huis betreft. Door het sluiten van de lamellen wordt er immers voor gezorgd dat je de inkijk op een zeer efficiënte manier kan verminderen. Zou u graag even geen lamellen op uw raam willen zien? In dat geval is het altijd mogelijk om de lamellen in een handomdraai naar de zijkant te schuiven. Hierdoor wordt er meteen een open uitzicht gecreëerd.

             Een visuele meerwaarde voor elk interieur

Nu je op de hoogte bent van de praktische mogelijkheden en voordelen die lamellen met zich meebrengen spreekt het voor zich dat er ook even gekeken dient te worden in de richting van de visuele voordelen die er aan verbonden zijn. Wat dit betreft kan er worden vastgesteld dat lamellen in het bijzonder goed tot hun recht komen in een minimalistisch en erg strak interieur. Bijkomend voordeel van lamellen is dat het mogelijk is om ze in elke gewenste ruimte te plaatsen. Kiest u voor kunststof of aluminium lamellen? Dan is het ook zonder probleem mogelijk om deze in bijvoorbeeld de keuken of de badkamer te plaatsen.