Selecteer een pagina

Met de opkomst van het internet zijn er steeds meer mensen die zich willen uitdrukken door middel van stijl en ruimte. De standaard kast die vroeger gehaald werd komt steeds minder vaak voor omdat mensen zich willen onderscheiden. Op sociale mediums zoals Pinterest of Instagram wordt het interieur steeds vaker gedeeld en dit heeft een flink animo gecreëerd in de wereld. Het is echter van belang dat een kast niet alleen mooi is maar ook praktisch. Het laten maken van een kast op maat is dan ook de optie voor diegene die luxe en praktisch met elkaar wil combineren.

Waarom een kast op maat?

Er zijn natuurlijk een breed scala aan meningen waarom je wel of niet een kast op maat zou moeten nemen. Om overzicht te bieden zal in deze blog gesproken worden over de voor en nadelen van een kast op maat. Wanneer je zelf de kast op maat laat maken zorgt dit voor een hoge precisie. Deze hoge precisie brengt natuurlijk ook hogere kosten met zich mee.
De grote reden dat steeds meer mensen ook naar deze optie kijken is het gebrek aan duurzaamheid bij een kast van een groothandel. Deze kasten worden snel en op grote schaal geproduceerd. Vaak zullen deze geleverd worden in een doe het zelf pakket. Dit scheelt natuurlijk flink in de kosten maar daar zullen de duurzaamheid en kwaliteit onder leiden. De garantie voor een doe het zelf kast is natuurlijk ook geheel verschillend aangezien er veel ruimte is voor de minder handige thuis klusser dan de specialist.

Je wilt echter een kast die aansluit bij de schuine wand in de woonkamer. Dit zal betekenen dat er goed in gesprek moet gegaan worden met de specialist. In dit gesprek zijn er een aantal aspecten waar goed geschakeld over moet worden om zo het product naar wens te vormen.


De eerste keuze is natuurlijk de materiaal keuze. De keuze hoeft natuurlijk niet altijd duurzaam te zijn want er zijn een flink aantal mogelijkheden. De afmetingen zullen natuurlijk zelf bepaald worden maar in overleg met de expert kan er gekeken worden naar bijkomstigheden van je keuzes. Een granieten kast zal bijvoorbeeld meer steun nodig hebben dan een duplex kast.

Ben je al overtuigd?

De keuze van een kast op maat brengt zoals je merkt een flink aantal keuzes met zich mee. Wanneer je zelf het materiaal kan bepalen en de afmetingen zijn er unieke mogelijkheden! Door goed te luisteren naar de specialisten in huis kun je een werkelijk kunstwerk maken van je kast. De woonkamer kan die ene boekenkast hebben waar jullie al tijden van dromen. De mogelijkheid om van je saaie boekenkast een spektakel te maken wat de eyecatcher van de kamer kan zijn.

Bij dit proces is het uiterst belangrijk dat je eerst goed onderzoek doet naar de mogelijkheden maar ook naar de concurrerende aanbieders op de markt. Er zal een flink verschil zitten tussen de aanbieders van ZZP’ers tot grotere bedrijven die je zelf de maten laten doorgeven.