Selecteer een pagina

De deuren van het huis zijn zeer persoonlijk en tonen de persoonlijke kant van elke familie en brengen een staaltje van de decoratie en de ruimte die er werd gecreëerd naar de plaatsen. Elke visie die van een omgeving wordt gecreëerd, begint ermee. Daarnaast heeft het nog andere eigenschappen die verder gaan dan schoonheid: beschermen, ruimte geven en de beweging en het binnendringen van natuurlijk licht mogelijk maken, bijvoorbeeld.

Het is heel gebruikelijk om te twijfelen bij het kiezen van de beste deur voor een huis in aanbouw in de voorkant van zo veel opties op de markt, uitzonderlijk door de visuele en praktische.

Een van de opties die met deze eigenschap te voorschijn komen om de in- en uitgang te verbeteren, zonder het zicht te verliezen, zijn de schuifdeuren. Hiervoor is uiteraard schuifdeurbeslag nodig. Zelfs met kant-en-klare deuren is de enige twijfel die overblijft op het moment van aankoop: hoe installeer ik het in mijn huis? Met alle benodigde materialen bij de hand en veel gezelligheid kan uw schuifdeur er in elke kamer mooi uitzien. Leer hoe:

Let na het verwijderen van de oude deur op de grootte van de beschikbare muuropening: deze moet geschikt zijn voor het plaatsen van de deur en eventueel de wijzigingen aanbrengen. Daarna:

– Controleer de benodigde materialen en gereedschappen – om breuken en onderbrekingen te voorkomen;
– Controleer het opladen en/of de spanning van elektrische apparatuur;
– Lees de handleiding van het in elkaar te zetten product en volg de instructies die bij deze handleiding horen;
– Draag de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen;
– Organiseer de objecten op basis van het gebruik en de gebruiksfrequentie.

Installatiebox

Het eerste deel waaraan gewerkt moet worden is de inbouwdoos, d.w.z. de grenzen van de deur die tegen de muur aanliggen. Beginnend van bovenaf, dan van onderaf en ten slotte aan de zijkanten met behulp van de schroevendraaier. Afhankelijk van de manier waarop de installatie moet worden uitgevoerd, is het nodig om met de boor gaten in de muur te boren. Overweeg nu al om een extra doos te hebben in het geval van een ingebouwde spiegel.

Installeer de poelies op de deuren

De poelies zijn kleine wieltjes die op de rails draaien waardoor de deuren draaien, maar er zijn enkele modellen die geen gebruik maken van de poelies, let op. Sommige schuifdeuren hebben de katrollen al geïnstalleerd, in dit geval springen ze naar de volgende stap. Degenen die de katrollen moeten installeren, kunnen al dan niet de bodem en de bovenkant van het hout moeten knippen.

Monteer de rails

Er zijn schuifdeuren met 1 of 2 rails. Als er slechts één is, wordt deze bovenin de deur geïnstalleerd en heeft deze de vorm van een “U”, die de katrol zal ontvangen. Toch wordt in dit geval een geleidebasis geplaatst om te voorkomen dat de deur tijdens de race kan zwaaien. Daarom is de optie met twee rails interessanter. Wees echter voorzichtig: bij dit model moet de deur al naast de rails worden geïnstalleerd. De rails worden met schroeven bevestigd. Haal ze goed aan, maar overdrijf de kracht niet zodat er geen stof, schade aan het hout en verlies van het gat.

Plaats de deuren op de rails

De deuren kunnen worden geplaatst met de poelies uitgelijnd op de rails. Installeer beide en bedek het uiteinde van de rail met de aanslag. Het voorkomt dat de deur de rand van de rail overschrijdt.

Installeer de handgrepen

Deurklinken of grepen worden toegewezen aan het dichtstbijzijnde deel van een poort bij een andere. Gebruik hiervoor de schroeven of spijkers die nodig zijn. Er zijn meer praktische deuren die al worden geleverd met de handgreep voor het uitvoeren van de race op de rails, afhankelijk van het model te kopen.

Bron: www.weijntjes.nl