Selecteer een pagina

Het is weer tijd om de handen uit de mouwen te steken, we gaan weer klussen! Deze zomerdagen bieden de ideale gelegenheid om eens een grote klus uit te voeren binnen- of buitenshuis. De kinderen hebben vakantie, zelf heb je de gelegenheid om vakantie te nemen en ook in de bouw ligt alles even stil. Wanneer je graag wilt klussen en iets unieks wilt creëren, zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een eigen schuurtje te bouwen in de tuin. In dit blog geven we je alvast wat tips en inspiratie, waarna je snel zelf aan de slag kunt gaan!

Zorg voor de juiste bouwmaterialen

Wanneer je een schuur wilt gaan bouwen in de tuin, dien je als eerste te kijken naar het materiaal wat je graag zou willen gebruiken bij de klus. Je zou ervoor kunnen kiezen om een schuur volledig van hout te maken, maar zien we ook steeds meer schuren die geheel gemetseld en geïsoleerd zijn. Een geïsoleerde schuur zorgt ervoor dat er geen vocht en kou in de schuur zal komen, waardoor dit vele nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt. Wanneer de schuur is geïsoleerd en er een warmtebron aanwezig is, zou je hier bijvoorbeeld een binnenverblijf voor de konijnen kunnen plaatsen.

Het isoleren van de schuur

Wanneer je een schuur wilt gaan isoleren, zijn hier verschillende materialen voor te gebruiken. Een veel voorkomend isolatiemateriaal, is minerale wol. Onder minerale wol vallen zowel glas- als steenwol, wat zorgt voor vochtbestendigheid, rot- en schimmelvrij en een brandwerende werking. Het materiaal is gemakkelijk te bewerken en op maat te snijden, wat ideaal is voor het maken van een kleine schuur.

Naast minerale wollen die bestaan uit vezels, is er ook kunststof isolatiemateriaal te verkrijgen. Dit isolatiemateriaal heeft een celstructuur en is harder, waardoor het materiaal ook lastiger te bewerken is. Wanneer je twijfelt tussen het gebruik van minerale wol of het kunststof isolatiemateriaal, is het aan te raden om goed te kijken naar de specificaties!

Tijd om aan de slag te gaan!

Nu je alvast wat informatie hebt kunne verzamelen, is het tijd om aan de slag te gaan. Bepaal voor jezelf van welk materiaal de schuur wilt maken, om vervolgens ook te kijken of je gebruik wilt maken van isolatiemateriaal. Maak een plan hoe je alles in elkaar wilt zetten en maak hier een bouwtekening van. Vervolgens kun je de materialen inslaan, om aan de slag te gaan met de klus. Veel succes met klussen!