Selecteer een pagina

Een goede tuinaanleg in Aalsmeer draagt in belangrijke mate bij aan de verbetering van de uitstraling van het milieu. Het constructieve gebruik van de ruimte bepaalt hoe mooi een tuin eruit zou zien.

De volgende tips geven informatie over ontwerpen en ideeën die helpen bij het bouwen van een visueel aantrekkelijke tuin.

Het is van het grootste belang om de inrichting van uw tuin te visualiseren, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Om te beginnen kunt u een stukje papier meenemen en een schets maken van de indeling die u voor uw tuin heeft gepland.

Enkele belangrijke elementen waarmee u rekening moet houden bij het plannen van uw tuin zijn de leefruimte, de kenmerken van het water en de groei van de planten.

Als u niet erg comfortabel bent bij het ontwerpen van uw tuin, kunt u gebruik maken van de diensten van professionals op dit gebied.

Tuinmeubilair
Leefruimten in een tuin zijn zeer belangrijk. U kunt kiezen uit een breed scala aan meubels bestaande uit een tafel, enkele stoelen en parasols.

Het rustige comfort van banken en schommels zal zeker nostalgie toevoegen aan uw tuin. U kunt kiezen uit materialen zoals plastic, glas, hout en metalen voor uw tuinmeubelen.

U kunt ook gebruik maken van terrasverwarmers die in wezen nuttig zijn in koude winters.

Hekken
Een tuin met voldoende hekken voegt charme en schoonheid toe aan het milieu. Vaak gebruikt om grenzen te vormen in verschillende secties is het mogelijk om verschillende vormen van baksteen, steen of beton te gebruiken als aanvulling op de verschillende planten die u in uw tuin heeft.

Gazon
Een groen gazon is een essentieel onderdeel van de inrichting van de hele tuin. Het gladde oppervlak van een gazon verhoogt het ontspannen visuele gevoel en vult de omliggende planten aan.

Sproeiers en grasmaaiers moeten regelmatig worden gebruikt om ervoor te zorgen dat het gazon er fris en harmonieus uitziet.

Pad
Paden die naar een bepaald gebied in een tuin leiden zijn van groot belang. Ze maken het mogelijk dat verschillende gebieden in de tuin gemakkelijk toegankelijk zijn.

Ze geven de tuin een symmetrische vorm en voegen schoonheid toe aan de plaats. Materialen zoals bakstenen en steen kunnen worden gebruikt om de grenzen van de paden te markeren.

Vijvers en watervallen
De aanwezigheid van een waterval heeft een magisch effect op mensen. Het geluid van het water dat door de rotsen gutst brengt een gevoel van rust dat je ervaart in de vrijgevigheid van de natuur.

De stroming van het water door de rotsen kan luid of stil zijn. Indien u kiest voor een meer, hebben geometrische en symmetrische ontwerpen de voorkeur. Meren met karpers worden vaak gebruikt in tuinen over de hele wereld.

Het plannen van een vijver of een waterval vereist een scherp oog voor detail, dus het zou gepast zijn om het werk aan een landschapsontwerper te leveren.

Verlichting
Een goed verlichte tuin biedt een spectaculair uitzicht, vooral in de middaguren. Verlichting is een aspect dat niet over het hoofd mag worden gezien bij het ontwerpen van een tuin.

U kunt kiezen voor verchroomde of koperen armaturen om de grenzen van uw weg te markeren. U kunt ook spotjes plaatsen om uw bloembedden of patio’s in uw tuin in de kijker te zetten.

Bron: Jongeriustuinen.nl