Selecteer een pagina

Raken uw gevels verstopt en beschadigd door zowel regenwater als bladeren. Om dit te voorkomen kiest u voor aluminium lekdorpels. Lekdorpels worden ook wel waterslagen genoemd. Het wordt al jaren toegepast in de luchtvaart en ruimtevaart en stijgt de laatste jaren in de Nederlandse bouwsector. Het is altijd op maat samen te stellen en het materiaal is licht in gewicht. Hierdoor is het gemakkelijk te zetten, knippen of coaten. Er zijn ook standaard formaten beschikbaar. Maar als u het echt goed wilt doen kiest u voor zetwerk op maat. De waterslagen beschermen uw kozijnen en metselwerk. Want het dient ter geleiding van regenwater en vuil om lekstrepen te voorkomen.

Waterslagen van aluminium gaan langer mee

Het materiaal is voornamelijk populair door zijn lichte gewicht en sterkte. Aluminium heeft een beschermende oxidelaag en een goede corrosiebescherming. Omdat deze lagen over het aluminium zitten, geleid het regenwater van uw muren af. Om kostbare schade tegen te gaan zijn aluminium waterslagen de oplossing waar u naar zocht. Ben altijd goed voorbereid want de weersomstandigheden zijn niet altijd te voorspellen. Een groot voordeel is dat geen enkel temperatuurverschil een probleem is voor aluminium. Barsten en scheuren zullen niet ontstaan. Met aluminium waterslagen zult u er nog jarenlang plezier van hebben.


Aluminium lekdorpels houden uw gevels schoon

Ter bescherming van uw raamkozijnen en gevels worden er lekdorpels geplaatst. Dit steekt net iets buiten uw gevel uit onder het kozijn. En de lekdorpels worden gemaakt in een kleine hellingshoek. Dit zorgt er voor dat regenwater en vuil er gemakkelijk vanaf loopt. Opgehoopte bladeren en vocht kunnen voor kostbare schade zorgen die u liever achteraf had voorkomen. Aluminium is zeer onderhoudsvriendelijk en een van de meest betrouwbare materialen op de markt. Zonder lekdorpels ontstaat er vocht tussen de muren en zal het metselwerk achteruit gaan. Omdat dit niet gemakkelijk te verwijderen is zal reparatie meestal geen optie meer zijn. Wist u ook dat u de keuze krijgt uit diverse standaardkleuren coatings? Dit is ideaal om uw woning of pand geheel naar eigen wens samen te stellen.


Een dakgroothandel voor al uw dakgerelateerde vragen

Zoekt u naar een dakgroothandel om zelf lekdorpels en waterslagen aan te vragen? Neem dan contact op met professionele dakdekkers. Of loop eens binnen bij een dakgroothandel. Er wordt altijd samen met u gekeken naar de mogelijkheden tot lekdorpels op maat. Mochten uw huidige waterslagen beschadigd zijn? Dan is reparatie meestal geen optie meer. Met de vervanging zullen de waterslagen weer jarenlang mee kunnen gaan. Als u binnenloopt bij een dakgroothandel zullen al uw vragen over de mogelijkheden tot waterslagen beantwoord worden.