Selecteer een pagina

Aluminium lekdorpels zijn niet alleen functioneel, maar hebben ook een grote esthetische waarde en worden steeds vaker toegepast in architectonische projecten. Aluminium lekdorpels worden direct onder de onderkant van een kozijn aangebracht en steken net iets buiten de gevel. Zo vormen ze een overstek. De systemen lopen schuin af. Hierdoor krijgt het water en vuil de gelegenheid om af te lopen. Vuil die met het water mee komt kan zo niet direct langs de gevelbekleding lopen. Dit voorkomt vieze plekken langs de gevel. Tevens zijn aluminium lekdorpels ook niet alleen voor het functionele aspect maar ook voor een mooi afgewerkte indruk.

Bescherm uw muren met muurafdekprofielen!

Vaak worden aluminium muurafdekprofiel ingezet om een muur mooi af te werken. Muurafdekprofielen kunnen in vele diverse soorten geproduceerd worden. Soms zelfs met een rond aanzicht. De profielen worden veelal toegepast op platte, en hellende daken. Een uit plaat gezette aluminium muurafdekprofiel beschermt muren aan de bovenzijde tegen invloed van sneeuw, regenwater, ijs en vorst. Ook bruikbaar als aluminium dakrand bij dakbedekking. De verhoogde vuil-keer-rand voorkomt afdruipen van regenwater en vuil op de gevel en zorgt voor afvoer van het regenwater via het dak. De muurafdekprofielen worden voorzien van een klangconstructie, voorzien van cel afdichting, vastgeklikt waardoor een waterdichte en blinde bevestiging ontstaat.

Waarom aluminium een handige metaaltype is voor uw gevel!

Wij raden het altijd aan om aluminium te gebruiken voor gevelprojecten. Het is een duurzaam materiaal die goed bestendig is tegen corrosie. Aluminium is erg licht maar ook erg sterk. Doordat het zo licht is kunt u zonder dure machines op maat gemaakte aluminium profielen aanbrengen op uw gevel. In tegenstelling tot andere metaaltypes is het bestendig tegen temperatuurschommelingen of extreme weersomstandigheden. Aluminium kan ook geanodiseerd worden. Deze laag biedt nog meer weerstand dan een natuurlijke oxidelaag. Tevens is aluminium makkelijk vormbaar bij relatief lage smelttemperaturen. Hierdoor kunt u aluminium gemakkelijk omvormen tot een nieuw product.

Op zoek naar een partner in metaalbewerking?

Mocht u een nieuwe dak, gevelrenovatie of lekdorpels nodig hebben dan moet het natuurlijk snel vakkundig en mooi opgelost worden. Mocht u een deskundige zoeken in de eerder vernoemde artikelen? Dan kunt u het beste opzoek gaan naar een metaalbewerkingsbedrijf. Daar werken genoeg deskundige metaalzetters die klaar staan om u naar wens te helpen. Alleen hoogwaardige metaalbedrijven zijn tevreden wanneer hun klant tevreden is. Gespecialiseerde metaalbedrijven zijn de grondleggers voor uw gevelbouw projecten. Meeste metaalbewerkingsbedrijven in Eindhoven zijn gespecialiseerd in dak- en gevelbekleding. Meestal hebben ze ook een machinepark in huis. Hierdoor zijn ze in staat om flexibel en snel een service te leveren.