Selecteer een pagina

Er zijn verschillende slotenmakers beschikbaar, die je kunnen helpen bij het installeren en het repareren van sloten, het namaken van verloren sleutels of het vervangen van bestaande sloten, waardoor jouw huis wordt voorzien van sloten die jou echt tegen inbraak kunnen beschermen. In noodsituaties kan een slotenmaker je helpen om weer toegang te krijgen tot je huis of auto en deze vakmensen kunnen je ook helpen bij het installeren van kluizen.

Slotenmakers zijn tegenwoordig goed uitgerust en op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen, waardoor ze alles weten over de werking van elektronische sloten en dergelijke. De meesten van hen hebben zelfs kennis over het programmeren van de nieuwste sloten die meestal worden gebruikt in hotels of in commerciƫle instellingen waar een hoger niveau van beveiliging is vereist.

Belangrijke criteria waaraan je moet voldoen om als slotenmaker aan de slag te kunnen gaan

Naast dat een slotenmaker kennis moet hebben over mechanismen en instrumenten, is een goed gezichtsvermogen en een vaste hand ook noodzakelijk. Verder moet een slotenmaker er voor openstaan om steeds weer nieuwe dingen te leren. Iemand die niet eerlijk en betrouwbaar is, kan dit beroep ook niet uitvoeren.

Een slotenmaker is iemand die zich bezighoudt met het installeren van sloten en het beschermen van de bezittingen van zijn klanten tegen diefstal en moet daarom zelf zeer betrouwbaar zijn. Als een slotenmaker eenmaal een slechte reputatie heeft, kan hij wel stoppen met het uitvoeren van zijn beroep.

De taken van een slotenmaker

Vroeger hield een slotenmaker zich eigenlijk alleen maar bezig met het maken van sloten. Dat is al lang niet meer het geval, omdat de productie van sloten op grote schaal gebeurt door bedrijven die zich daarin hebben gespecialiseerd.

Tegenwoordig kan een slotenmaker je vooral helpen bij zaken zoals sleutels dupliceren of nieuwe maken, sloten vervangen of kluizen voor je installeren. Wanneer je een sleutel van een slot verliest of een sleutel wilt laten bijmaken zodat twee of meer mensen toegang kunnen krijgen tot dezelfde ruimte, kun je een slotenmaker bellen om je hierbij te helpen. Je kunt ze een sleutel geven die ze na kunnen maken maar een goede slotenmaker kan ook eenvoudig aan de hand van het slot een sleutel voor je namaken. Slotenmakers repareren ook defecte of beschadigde sloten. Als je bent buitengesloten uit je woning of auto kunnen slotenmakers je te hulp schieten door een slot voor je te forceren en daarna een nieuw slot te plaatsen. Heb jij een slotenmaker die je in geval van nood kunt bellen nodig? Neem contact met ons op – 24 uurs slotenservice voor Arnhem