Selecteer een pagina

Kunststof kozijnen zijn al een hele tijd op de markt. Maar door de jaren heen zijn ze sterk geƫvolueerd, en daardoor nog meer populair geworden. Uiteraard hebben ze nog altijd als concurrenten de houten en aluminium kozijnen. Maar in vergelijking met deze twee heeft een kunststof kozijn heel wat voordelen. Wil jij ontdekken waarom kunststof kozijnen een goede keuze zijn? Lees dit artikel en je weet meteen waar je aan toe bent.

1. Kunststof kozijnen zijn goedkoper
Als je kiest voor kozijnen in kunststof, dan bespaar je maar liefst 15% ten opzichte van houten kozijnen en zomaar even 20% ten opzichte van aluminium kozijnen. De kwaliteit is even goed en toch bespaar je met kunststof heel wat uit. Als je ook rekent dat kozijnen in kunststof 50 jaar meegaan, dan komen ze nog voordeliger uit in vergelijking met hout of aluminium.

2. Goed isolerend
Binnen in een kunststof kozijn zitten er verschillende holtes. Deze holtes zijn gevuld met lucht die stilstaat. Deze isoleert uitstekend zodat er geen kou of warmte langs de kozijnen in je huis binnendringen.

3. Diverse design mogelijkheden
Kunststof wordt industrieel aangemaakt en is een mengeling van verschillende materialen. Bij het productieproces kunnen bijna alle mogelijke kleuren vervaardigd worden. Je hoeft je niet meer tevreden te stellen met de klassieke witte kunststof ramen, maar je kunt ook kiezen voor trendy kleuren zoals groen en grijs. En er bestaan zelfs kunststof raamkozijnen met een patroon van hout, inclusief nerven en noestjes. Ze zijn tegenwoordig bijna niet meer van houten kozijnen te onderscheiden. Doordat kunststof een makkelijk te vormen product is, worden er ook heel slanke kozijnen in kunststof gemaakt. Dit geeft een strakke en hedendaagse uitstraling aan je woning. Door deze voordelen kun je een raamkozijnen in kunststof kiezen die perfect bij de stijl van je woning passen.

4. Vochtbestendig en makkelijk te onderhouden
Een raamkozijn in kunststof is volledig vochtbestendig. Het heeft geen vat op vuil en stof. Kunststof kozijnen zijn makkelijk schoon te houden. Je wast ze af met water en een licht sopje en ze zijn terug zoals nieuw. Je hoeft ze niet te beitsen of te schilderen zoals je dat met houten ramen wel moet doen. Met andere woorden: ze vragen geen enkel speciaal onderhoud of speciale producten.

5. Milieuvriendelijk
Als je oog hebt voor het milieu, dan zijn kunststof kozijnen ideaal. Een kunststof raamkozijn heeft een lange levensduur. Nadat ze hun dienst gedaan hebben kunnen ze terug volledig worden gerecycleerd