Selecteer een pagina

Mijn vrouw en ik gingen opzoek naar een nieuw huis. Dit ging niet zonder ‘kleerscheuren’. We hebben heel wat huizen gezien en heel erg veel prijzen van huizen gezien en moeten afwijzen. We zijn opzoek naar een vrijstaand huis met een mooie grote tuin. Onze kinderen zijn uit huis dus nu hebben we meer tijd en geld om uit te geven voor ons eigen leven. We zoeken naar zo’n huis in de omgeving Almelo.

Prijzen stijgen

De prijzen van de huizen gaan door het dak. Het is verschrikkelijk voor de mensen die nu een huis zoeken. Sommige huizen stijgen gewoon een ton. Het gaat helemaal nergens over. Het is helemaal erg voor de jongeren mensen voor wie het leven net begint en die gewoon geen huizen kunnen betalen. Wij hebben een hypotheek adviseur in Almelo ingeschakeld. Hij kan ons advies geven over wat we het beste kunnen doen op dit moment en wat voor hypotheek we het beste kunnen nemen. De prijzen stijgen omdat mensen huizen gebruiken als verdien model. Dit komt doordat er maar zo weinig mensen aan de macht zijn in de huizenwereld waardoor deze mensen te veel macht krijgen en de prijzen flink omhoog kunne schoppen zonder dat hun huizen niet verkocht worden. Deze mensen zijn misschien wel heel slim, maar de meeste hebben al best wel veel geld en denken dus niet aan de medemensen.

Huis gevonden

Na heel wat zoeken is het ons gelukt om een heel mooi vrij staand huis te vinden. Het was een hele lange zoektocht omdat alle huizen vrijwel gelijk verkocht werden. We hebben uiteindelijk een vrijstaand huis gekocht dicht bij het centrum van Almelo. Een hele nette, rustige wijk. Een mooie grote tuin maar daar was de prijs ook zeker naar. We hebben precies gevonden wat we wouden en een heel erg gunstig hypotheek kunnen afsluiten. Gelukkig konden we een heel groot deel al afbetalen en zijn we met 2 jaar al af van het afbetalen. We kunnen nu echt gaan genieten van de volle rust in ons mooie nieuwe huis. We zijn de hypotheek adviseur heel erg dankbaar voor de goede hulp.