Selecteer een pagina

Ben je op zoek naar mogelijkheden om nog meer uit de ruimte in je woonkamer te halen? In dit artikel vind je een aantal handige tips, die hierbij goed van pas komen. Bij een grondige verbouwing van de woonkamer loont het om verder te kijken, dan enkel naar het interieur binnen deze ruimte. Overweeg bijvoorbeeld om een houten raamkozijn te vervangen door kozijnen van kunststof. Ze gaan langer mee en zorgen daarbij voor een verbeterde isolatiewaarde van je woning. Ook een nieuw raamslot plaatsen kan het overwegen waard zijn! Het maakt je woning veiliger.

Tip 1: gebruik spiegels voor een grotere kamer

Laat een kleine woonkamer groot ogen, door slim gebruik te maken van spiegels in de ruimte! Je kunt de spiegels bijvoorbeeld aan de wand hangen, waardoor de kamer breder zal lijken. Ook het gebruik van een staande spiegel in de hoek van de woonkamer geeft een fraai effect. Het lijkt hierdoor alsof de kamer dieper is.

Tip 2: kies voor groen in de woonkamer

Niet alleen spiegels komen van pas in de woonkamer. Ook doe je er verstandig aan om voldoende groen te gebruiken. Plaats bijvoorbeeld een aantal grote kamerplanten in de ruimte. Het oogt niet alleen knus, maar zorgt ook nog eens voor frisse lucht en meer kleur in huis. Het groen van de planten is met vrijwel iedere kleur verf op de wanden van de woonkamer te combineren.

Tip 3: gebruik een groot kleed op de grond

Een kamer kan zelfs met een grote bank en bijvoorbeeld een televisiemeubel nog best een beetje kaal ogen. Je gaat dit tegen door de woonkamer van een groot kleed te voorzien. Zo’n kleed is niet alleen handig als opvulling van de ruimte, maar ook nog eens lekker zacht aan je voeten. Heerlijk tijdens de koude wintermaanden!