Selecteer een pagina

De trottoirband, ook wel de opsluitband genoemd zijn van essentieel belang wanneer je wilt dat jouw bestrating er mooi en strak blijft uitzien. Vraag je je wel eens af waarom de bestrating bij sommigen er zo mooi en strak bij ligt, en roept dit dan soms geen frustratie op omdat jij dit ook wilt? De trottoirband is de oplossing!

Waarom trottoirbanden

Opsluitbanden zijn betonbanden die een grens voor de bestrating vormen, hierdoor wordt de bestrating als het ware opgesloten, het kan dan geen kant meer op, de begrenzing is zo straks dat het zand aan de onderkant niet kan worden verschoven, of kan wegspoelen door de regen. Dit is een van de vele voordelen die opsluitbanden hebben.


Een andere reden om opsluitbanden aan te schaffen is de stijl, opsluitbanden, of andere vormen in soortgelijk materiaal zoals bijvoorbeeld stappelblokken, helpen ook mee aan de stijl van de tuin. Dit kan als het ware een hele mooie finishing touch zijn voor de tuin. Je hebt ze namelijk in allerlei maten en kleuren. En de manier waarop je het terras aanlegt kan hierbij helpen. Ze kunnen de tuin ineens een heel ander karakter geven!


Trottoirbanden kunnen ook heel goed fungeren als scheiding tussen het terras en het gazon. Op deze manier kun je dus ook nog eens op een hele makkelijke manier verschillende zones aanleggen in de tuin. Dit schept veel duidelijkheid, het laat de tuin er opgeruimder uitzien, en het geeft de tuin veel charme.


Het grootste voordeel, de voornaamste reden waarom je deze aangeraden zou krijgen, is vanwege het uitbannen van kieren en gaten. Opsluitbanden zorgen ervoor dat er geen kieren en gaten meer in het trottoir zullen verschijnen. Het terras zal er nu strak uit blijven zien, en de grond zal niet meer kunnen verzakken. Dit bespaart een hoop stress, en een hoop kosten voor de reparatie, of de aanleg van een nieuw trottoir.

Tot slot.

Opsluitbanden hebben dus vele voordelen die helpen bij de stijl van de tuin. Doe voor een aanschaf altijd even goed research op het internet, er zijn namelijk vele aanbieders, en dus moet je altijd even goed op de prijs letten. Of nog beter, ga even langs de plaatselijke bouwmarkt/tuinwinkel!