Selecteer een pagina

Ben je regelmatig veel tijd kwijt aan het schoonmaken van je vloer? Houten vloeren maar ook tegelvloeren kunnen een bron van ergernis zijn omdat ze veel onderhoud vergen. Kijk daarom eens naar de mogelijkheden om een onderhoudsarme gietvloer in huis aan te brengen. Deze praktische en moderne oplossing voor de vloer heeft diverse voordelen waar we u graag wat meer over vertellen.

Geen last van vuil tussen de voegen

Bij de keuze van een vloer wordt vaak geen rekening gehouden met de voegen: deze zijn gemaakt van een slijtbaar materiaal en beginnen meteen na de installatie te verkleuren, omdat ze vloeistoffen, vuil, vlekken enz. absorberen. Het schoonmaken van de voegen van de vloer is niet eenvoudig, het vergt tijd en doorzettingsvermogen omdat het probleem steeds terugkomt. Gietvloeren, in het bijzonder gietvloeren zoals de microcement vloer, zijn in plaats daarvan zeer gemakkelijk schoon te maken; de afwezigheid van voegen maakt het moeilijk voor bacteriën en vuil om zich op te hopen en geabsorbeerd te worden. U hoeft de ondergrond alleen af en toe schoon te maken met een natte doek en een reinigingsmiddel, gebruik hiervoor echter geen chemische schoonmaakmiddelen.

Een gietvloer over de bestaande vloer

Een van de vele voordelen van een naadloze gietvloer is het feit dat in geval van renovatie het niet nodig is de oude vloer te slopen. Dit betekent een minder ingrijpende renovatie, een kortere levertijd en dus een lagere prijs. Dankzij de geringe dikte (circa 3 mm) is het mogelijk om in korte tijd vele verschillende soorten moderne gietvloeren te leggen. Het maakt daarbij niet uit wat voor oude vloer u heeft. De onderstaande vloeren kunt u bijvoorbeeld gewoon laten liggen en er een nieuwe vloer overheen gieten:

– oude keramische tegels

– houten vloeren

– marmeren vloeren

– betonnen vloeren

– glas- en steenachtige oppervlakken

Bron: https://www.coatingvloer.nl/ 

Schakel een lokale vakman in

Ziet u het wel zitten om een gietvloer in huis te halen die weinig onderhoud vergt? Steeds meer mensen kiezen ervoor om een onderhoudsarme vloer in huis te halen. Een gietvloer gaat ook zeer lang mee op de lange termijn en is daarmee een uitstekende investering. Schakel een lokale vakman in om u te begeleiden.