Selecteer een pagina

Een interieur met hoge plafonds is prachtig. Door de grote ramen heb je vaak een prachtig lichtinval. Maar helaas is het inrichten van een ruimte met hoge plafonds niet altijd even makkelijk. In deze blog geven we daarom graag een aantal tips om meer sfeer te creëren in een ruimte met hoge plafonds.

Plafond schilderen

Een wit plafond oogt schoon, helder, luchtig, licht en bovendien is het een goede manier om de ruimte groter te laten lijken. Maar wil je juist je ruimte kleiner laten lijken? Dan kun je het plafond het beste schilderen in een andere kleur dan wit. Kies voor een donker plafond, waardoor je een luxueuze uitstraling krijgt. Het is wel belangrijk dat je plafond een geheel vormt met de muren. Schilder je je plafond in een grijstint? Laat dan op je muren zo’n grijstint terugkomen.

Verlichting

De verlichting bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in je interieur. Speel hier dan ook mee en durf dingen uit te proberen. Bij een hoog plafond komen bijvoorbeeld grote hanglampen mooi tot zijn recht. Combineer een aantal hanglampen van verschillende groottes met elkaar en hang ze op verschillende hoogtes op voor een speels effect. Zijn grote hanglampen niet jouw ding? Maar wil je wel je plafond voorzien van licht? Dan zijn inbouwspots de ideale keuze voor jouw plafond. Met dit type verlichting zit je altijd goed. Je kunt plafondspots gemakkelijk verstellen. Bovendien kun je ze ook dimmen, waardoor je eenvoudig een gezellige sfeer in je interieur kunt creëren.

Fotomuur maken

Een hoge wand leent zich perfect als fotomuur. Foto’s geven je interieur meer karakter. Met een verzameling foto’s aan de muur kun je een verhaal vertellen. Of je nu kiest voor een georganiseerde doordachte uitstraling of voor een speelse uitstraling. Het maakt niet uit, een fotomuur zal je ruimte altijd persoonlijk en knusser maken.

Lange gordijnen

Een ruimte met een hoog plafond kan soms wat kil aanvoelen. Door gordijnen op te hangen zal je de grote ruimte huiselijker en knusser laten aanvoelen. Wanneer je de gordijnen tot op de vloer laat komen geeft dat ook nog eens een stijlvol effect. Tot slot bieden gordijnen je ook privacy en kun je het koel houden in huis tijdens de extreem warme dagen.