Selecteer een pagina

Kasten zijn een erg belangrijk onderdeel van ieder huis. Ze zorgen er namelijk voor dat onze huizen niet een gigantische puinzooi worden. We bergen onze prut er gemakkelijk in weg, etaleren onze boeken, films en foto’s en kunnen onze kleding er in kwijt. Ideaal dus zulke kasten. Maar als je nu op zoek gaat naar een nieuwe kast, waar moet je dan zoal op letten? In dit artikel volgen wat rudimentaire tips voor het kiezen van een kast.

Functie

Ja het is misschien nogal vanzelfsprekend maar we moeten het toch even behandelen. Er zijn werkelijk een gigantische hoeveelheid kasten beschikbaar. Het is dan ook erg belangrijk om duidelijk wat voor soort kast je nodig hebt. Natuurlijk zul je vrij snel duidelijk hebben of je nu een boekenkast, kledingkast of stellingkast nodig hebt. Maar behalve deze grote verschillen zijn er ook kleinere verschillen. Zo heb je bijvoorbeeld boekenkast in de vorm van een etalagekast, een half open boekenkast en verschillende dieptes. In een kledingkast heb je de keuze uit kasten met een hangrek, of juist alleen met lades of planken. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur zal je keuze dus erg variëren. Het is dus zeker de moeite waard om al vooraf duidelijk te weten welke functionaliteiten je kast moet hebben.

Hout, Staal en Kleur

Ja goed, weet je welke functionaliteiten je kast moet hebben  dan ga je op website zoals bijvoorbeeld Tabledeluxe op zoek naar de perfecte kast. De perfecte kast bestaat natuurlijk niet alleen uit slechts de functionaliteit, maar ook het materiaal en de kleur is bepalend. Verschillende materialen zijn beschikbaar, zoals hout of staal. De eerstgenoemde is wat traditioneler, de laatste wat stoerder. Vervolgens kun je natuurlijk kiezen uit verschillende kleuren. Voor een boekenkast is natuurlijk gewoon eikenhout of juist wit altijd goed. Met een kledingkast kan het leuk zijn om wat te spelen met de kleuren, denk aan blauw. In ieder geval is er genoeg keuze ruimte.