Selecteer een pagina

Wanneer je overweegt om een cv-ketel te plaatsen in de ruimte achter je slaapkamer, zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Datzelfde geldt voor een situatie, waarbij je een nieuwe radiator in de slaapkamer monteert. In dit artikel zetten we de belangrijkste punten voor je op een rijtje. Het helpt je een weloverwogen keuze te maken! Voor de montage van een cv-ketel op de slaapkamer is het inschakelen van een professionele installateur verstandig. Deze kan je daarbij van advies voorzien, wanneer je vooraf nog twijfelt.

Let op het geluid en de warmte van een cv-ketel

Houd er rekening mee, dat een cv-ketel in de meeste gevallen geluid zal maken als deze inschakelt. Waar je hier in de zomermaanden weinig last van zal hebben, kan dit in de herfst en winter storend zijn. Ook nadat de cv-ketel is ingeschakeld, blijft deze vaak een zacht brommend geluid maken. Mensen die hier gevoelig voor zijn zullen minder goed slapen. Daarbij kan een cv-ketel warmte produceren. In de winter heb je hier baat bij, maar in de zomer absoluut niet. De warmte kan in de zomer ontstaan voor het verwarmen van warm water wat naar de douche en kranen in huis loopt.

Radiatoren in de slaapkamers van je huis plaatsen

Niet alleen zou je kunnen overwegen om een cv-ketel in een ruimte bij je slaapkamer te plaatsen. Ook kiezen veel mensen voor een radiator in de slaapkamer. Dit houdt de ruimte warm in de herfst en winter, wat voorkomt dat je met een verkoudheid en verslechterde weerstand opstaat na een koude nacht! Zorg dat de radiator op correcte wijze aangesloten wordt om lekkages te voorkomen.

Tip: kies voor een designradiator in de slaapkamer, zodat deze mooi wegvalt bij de rest van het interieur.