Selecteer een pagina

Voor veel mensen is de zomer het ideale moment om de sfeer in huis eens helemaal om te gooien. Na een tijdje raakt men vaak uitgekeken op de huidige manier van inrichten van de woning en is het tijd voor een nieuwe look in huis. Het opnieuw inrichten van bijvoorbeeld een huiskamer kan tal van verschillende manieren. Van kleine subtiele aanpassingen tot een hele verbouwing van de totale ruimte. Wij geven je een aantal tips die voor een hele frisse en nieuwe look in huis kunnen zorgen.

Wijzig de indeling

Je bent er waarschijnlijk aan gewend geraakt dat de zitbank aan de ene kant van de kamer staat en de tv aan de andere kant, maar wat als je dit eens helemaal omgooit? Ga met pen en papier eens aan de gang om een schets te maken van jouw huiskamer. Door wat te gaan schuiven met je meubels kom je er al snel genoeg achter wat je wel en niet mooi vindt. Het mooie aan deze manier van herinrichten is dat het geen geld kost. Je kunt gewoon je huidige meubels en accessoires gebruiken, alleen plaats je het op een andere manier.

Nieuwe vloersoort

De vloer is één van de eerste dingen die opvalt als je een ruimte binnenstapt. Het heeft daarmee een grote invloed op de sfeer die in een ruimte heerst. Zo kan een donkere vloer een hele andere indruk geven dan een lichte vloer. Je kunt overwegen om een nieuwe vloer te laten leggen in je huiskamer. Zelfs een nieuwe vloer maar wel dezelfde meubels geeft al een heel ander beeld. Vandaag de dag zijn vooral een tegelvloer, een gietvloer en een laminaatvloer erg populair.

Nieuwe accessoires

Accessoires in een huiskamer kunnen erg veel effect hebben. Het kan precies een bepaalde kleurtint aan een ruimte geven die je zoekt, of zorgen voor wat extra sfeer en gezelligheid. Het leuke aan werken met accessoires is dat je het erg eenvoudig kunt wisselen. Ben je uitgekeken op je accessoires, ga je simpelweg op zoek naar nieuwe. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen, planten, of decoratie aan de muur zoals een schilderij of poster van jouw favoriete stad.