Selecteer een pagina

Hard water is in veel gebieden een probleem. Er zijn kleine en grote consequenties aan verbonden. Om te beginnen is het drinkwater minder smakelijk en de douchestraal minder comfortabel. Maar de kalkafzetting maakt het sanitair minder mooi, dit geldt ook voor de gootsteen in de keuken. Met schoonmaken kan het een kwelling zijn.

Wat het nog erger maakt is de kalkophoping bij de elementen waardoor er problemen ontstaan met de werking. Dit is bijvoorbeeld van toepassing bij de waterkoker en het koffiezetapparaat. Deze kunnen zelfs stuk gaan ten gevolge van het harde water. Helaas geldt dit ook voor de vaatwasmachine en de wasmachine net als andere apparatuur. Maar bij Aquablu is er een oplossing voor dit probleem. 

Er is een oplossing voor hard water

Deze is nabij met de waterontharder Aquablu. Sterker nog, het is voor iedereen zowel op praktisch als financieel gebied haalbaar om deze te installeren. Het kan bij de kleine apparaten, zoals de wasmachine of zelfs de waterkoker. Ook kan de waterontharder geïnstalleerd worden voor het hele huis of zelfs het hele bedrijf. 

Het is afhankelijk hoe groot het huis is en uit hoeveel personen deze bestaat. Uiteraard moet dit ook worden nagegaan als het gaat om het bedrijf. Het is een verschil als het gaat om een horeca bedrijf of een kantoor. Daarom is het belangrijk om vooraf goed te bepalen welke hoeveelheid er wordt gebruikt. Hiervan hangt af welk model waterontharder er moet worden besteld. 

Het is de investering waard

Een waterontharder werkt zodanig dat niet de goede mineralen maar juist de slechte chemicaliën worden gefilterd. Zo ben je verzekerd van zuiver water met de juiste inhoud. Het wordt namelijk niet gefilterd, de calcium en magnesium worden geneutraliseerd, dat is het verschil met andere ontharders. 

Het water wordt zachter, dat zal leiden tot besparing. Om te beginnen is water uit flessen niet meer nodig. Omdat de slechte chemicaliën eruit gefilterd worden, daalt het HD gehalte. Niet alleen het water wordt verlost van calcium, de leidingen eveneens. Daarom is het niet meer nodig om water uit flessen te drinken. Dat zorgt voor een grote besparing. De huishoudelijke apparatuur en de leidingen worden tevens niet meer beschadigd door de calcium.