Selecteer een pagina

Tegenwoordig valt er niet meer zonder goede elektriciens te leven, het is dan ook erg handig wanneer je er een kent. Wanneer er namelijk iets aan de elektra gedaan moet worden kun je dit het best door een elektricien laten doen, dit komt doordat werken met elektra erg lastig is. Je kunt eigenlijk alleen goed met elektra werken wanneer je hier genoeg ervaring mee hebt en kennis over hebt. Bij Elektricien Louwmans staan ze altijd klaar om je te helpen bij de werkzaamheden op het gebied van elektra, door de vele kennis en ervaring kunnen zij alle werkzaamheden uitvoeren. Alle elektriciens werken dag in dag uit met elektra en weten er dus eigenlijk alles van, hieronder kun je meer lezen over de werkzaamheden die zij zowel uitvoeren. 

Elektra aanleggen

Gebruik kunnen maken van elektra begint natuurlijk bij het aanleggen van elektra, wanneer er elektra moet worden aangelegd in een ruimte waar eerder geen elektra was kan dit erg lastig zijn. Wanneer je dit laat doen door een elektricien wordt er van tevoren altijd een elektraplan gemaakt, dit is eigenlijk een plattegrond waar de elektra op wordt uitgetekend, het is handig als je hier zelf ook bij helpt omdat je de elektra dan kan laten aanleggen naar de indeling van je huis. Je kunt dan bijvoorbeeld bepalen waar de stopcontacten komen, zo komen ze namelijk op de meest ideale plekken voor jou. Wanneer het elektraplan is gemaakt kan het echte werk beginnen, het is belangrijk dat dit goed wordt gedaan want er bestaat een grote kans op kortsluiting wanneer er fouten worden gemaakt. Dit wil je natuurlijk niet hebben omdat kortsluiting kan leiden tot brand.

Elektra renoveren

Zoals bij bijna alles gaat de kwaliteit van de elektra met de tijd ook achteruit, het is dan belangrijk dat de elektra gerenoveerd gaat worden. De elektradraden gaan gemiddeld zo’n 40 jaar mee, hierna kun je ze het best laten vervangen om problemen te voorkomen. Wanneer elektradraden namelijk te lang blijven zitten kunnen de elektradraden beschadigen, wanneer deze beschadigen is de kans op het lekken van stroom een stuk groter. Wanneer twee beschadigde elektradraden namelijk met elkaar in contact komen wordt er stroom gelekt, de aardlekschakelaar moet dan zijn werk doen om gevaarlijke situaties te voorkomen. 

Groepenkast vervangen

Groepenkasten zijn een cruciaal onderdeel van de elektra, je kunt ze eigenlijk zien als het hart van de elektra. Alle elektra komt namelijk vanuit de groepenkast, om goede elektra te hebben moet de groepenkast dus ook goed werken. De groepenkast gaat minder goed werken wanneer hij ouder wordt, hij kan dan namelijk minder spanning verdragen. Wanneer de groepenkast te oud is kun je hem het best laten vervangen, vaak is dit rond de 25 jaar. Het vervangen kun je het best door een elektricien laten doen omdat hij hier de meeste ervaring mee heeft. Bij Elektricien Louwmans worden bijna dagelijks groepenkasten vervangen en gaan ze altijd voor de hoogste kwaliteit. Wanneer je toch besluit zelf de groepenkast te gaan vervangen is het belangrijk dat je hier genoeg kennis over hebt, kijk daarom naar video’s op YouTube of lees bepaalde blogs waarin de werkzaamheden staan beschreven. Het maken van fouten is echt not done omdat dit voor gevaarlijke situaties kan zorgen. 

Stroomstoring verhelpen 

Stroomstoringen zijn altijd vervelend omdat je op deze momenten geen gebruik kunt maken van de elektra, laat het nou net zo zijn dat je overal elektra voor nodig hebt. Voor stroomstoringen heeft Elektricien Louwmans dan ook een speciale spoeddienst. Deze spoeddienst is 24/7 te bereiken, dit hebben ze gedaan omdat een stroomstoring ook op ieder moment kan plaatsvinden. Zo ben je dus snel van je stroomstoring af.