Hoe kies je een bank kleur?

Hoe kies je een bank kleur?

Neutraal of Accent?

Als je vanaf het begin een nieuw decoratie project opstart, kan eerst een bank worden gekozen, zodat je er omheen kunt decoreren. Een pronkstuk bank als inspiratie voor een kamer zou kunnen worden bekleed met een levendige luxe stof, of bedekt met een kleurrijke print. Het is een centraal punt van de kamer.

Als u echter op een later moment een bank wenst toe te voegen aan een al ingerichte kamer of als u liever de bank een ondersteunende rol wilt laten spelen, wordt het kiezen van kleuren belangrijk (en veel moeilijker!). Als u een nieuwe bank voor een bestaand kleurenpalet kiest, moet u beslissen of de bank neutraal is of een accent-rol krijgt.

Er zijn ontwerpers die de voorkeur geven aan een bank die past bij de muurkleur om de ruimte te verenigen en de ruimte groter te laten lijken. Dit is een creatief idee voor een harmonieus kleurenpalet. Als u een bank koopt die overeenkomt met uw muurkleur, kan het veranderen van de muurkleur in de toekomst gecompliceerd zijn. De meest gebruikelijke aanpak is om een bank te kiezen die het andere decor aanvult en niet het middelpunt van aandacht is, noch gecamoufleerd in de muurkleur. Dit is de reden waarom neutrale bankkleuren het meest populair zijn voor de meeste huizen.

Licht of donker kleur bank?

Zodra u besluit of uw bank een accent- of neutrale kleur zal hebben, moet u ook beslissen of uw bank licht of donker is. Uw vloerkleur heeft een groot effect op het kiezen van de juiste bankkleur. Omdat een bank traditioneel groot en gestoffeerd is en de meeste stoffen licht absorberen, kan het een kamer aanzienlijk donkerder maken.

Als je een donkere bank op een donkere vloer zet, lijkt het alsof deze de kamer in verdwijnt. Als u een donkere bank op een donkere vloer wilt gebruiken, moet u proberen deze zichtbaarder te maken. Een donkere bank met metalen of lichthouten poten kan visuele ruimte creëren tussen de bank en de vloer. Het gebruik van een lichter tapijt onder de voorkant van uw bank kan de donkere kleuren scheiden en de bankkleur doen verbeteren als we het zo mogen noemen. Een lichte houten of metalen salontafel kan ook helpen om de bank vanaf de vloer te definiëren.

Een lichtgekleurde bank heeft verschillende uitdagingen welke anders zijn dan een donkere. De grootste uitdaging van een lichte bank is vlekken en slijtage. Voordat u een witte of lichte bank selecteert, moet u bedenken hoe de kamer nu wordt gebruikt, niet hoe u hoopt dat deze zal worden gebruikt. Als uw hond is zoals de mijne en hij regelmatig de bank als een hondenbed gebruikt, dan kunt u waarschijnlijk geen witte bank in uw woonkamer willen zetten. Als uw bank wordt gebruikt door kinderen en huisdieren en u houdt nog steeds van het idee van een lichte bank, dan zijn wasbare hoezen een stijlvol compromis.

Welke kleuroptie is geschikt voor uw behoeften?

Als u eenmaal heeft nagedacht over licht of donker van de nieuwe bank, is het tijd om na te denken over daadwerkelijke kleur. Als u niet met een pronkstuk bank werkt, is een bank in neutrale kleuren een populaire keuze.

Neutrale bank stoffen bestaat uit beige, grijs, taupe en crème. Een mat beige stof kan saai lijken rond andere kleuren, maar een gestructureerde beige stof met een patroon van monochrome kleuren kan interesse wekken zonder nieuwe kleuren toe te voegen. Grijze banken kunnen variëren van licht- tot houtskool kleur grijs. Neutrale banken kunnen uw andere inrichting voorzichtig aanvullen, maar zijn toch stijlvol en aantrekkelijk.

Hoe kunt u afwerkingen toevoegen?

Wanneer u een nieuwe bank koopt, voelt u zich niet verplicht om een bijpassende love seat te kopen. Een meer flexibele stijloptie is het kiezen van een set gestoffeerde stoelen als aanvulling op uw nieuwe bank. De stoelen hoeven niet exact overeen te komen met de bank, maar kunnen de kleur van de bank in een patroon of textuur opnemen. Het gebruik van een set stoelen in plaats van een bijpassende loveseat geeft je nog meer mogelijkheden om kleur uit je kleurenpalet toe te voegen en meer opties voor meubelplaatsing.

Vergeet geen kussens als finishing touch op uw nieuwe bank om de kamerinrichting te perfectioneren. Deze kleine accenten geven je woonkamer die huiselijke uitstraling.

Wil je meer tips en adviezen hebben? Bekijk Bankstellenshop.com eens voor nog meer gave berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *